Scoutsuniform

Het scoutsuniform bestaat voor ieder lid van de scouts uit een aantal dezelfde basisstukken, goed van snit om in te ravotten:

  • een beige hemd, met bepaalde insinges 
  • een trui
  • een groene lange/korte broek of rok.

Al deze stukken zijn beschikbaar in de Hopper winkels of online.

Meer informatie over de juiste plek van al deze insignes op je hemd kan je hier vinden of kan je altijd bij de leiding terecht. De insignes kan je ook rechstreeks bij onze scouts aankopen, dit alles aan een prijs van €1 in het totaal voor alle tekentjes die jij nodig hebt en wij ter beschikking hebben.

Kapoenen hebben geen bepaald voorgeschreven uniform, maar al de stukken zijn ook in kapoenenmaten beschikbaar. Elke kapoen kan bij ons op de scouts ook een speciale kapoenentrui aanschaffen voor €15. 

Elke scoutsgroep draagt ook een bepaalde das. Hiermee onderscheidt elke scouts zich van elkaar. De kleuren van onze das zijn zwart en rood. Deze is ook bij ons verkrijgbaar voor €7,5. Vraag gerust na een vergadering aan de leiding of je een das kan aankopen. 

Een laatste tip: zet in je hemd/broek/rok/das je naam. Iedereen heeft ongeveer hetzelfde uniform en zo vind je je spullen gemakkelijker terug!